Özbekistan Gezilecek Yerler

Özbekistan gezilecek yerler, Orta Asya’nın en sevilen ülkelerinden biri olan Özbekistan’da birbirinden keyifli maceralar yaşamanıza ve pek çok kültürel yeri keşfetmenize olanak tanıyor. Özbekistan, Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının ardından Türkiye'nin yedi bağımsız devletinden biri oldu ve şehre gelen ve giden turist trafiğinde önemli bir artış gördü. Bu sayede de Özbekistan gezilecek yerler daha fazla merak edilir ve araştırılır oldu. Bu bağlamda Burgench, Burkanch ve Fergana gibi pek çok şehir büyük önem kazandı.

Sanat Nukus Müzesi

1966 yılından bu yana halk sanatı sergisiyle ünlenen Art Nukus Müzesi, 82.000'den fazla eserle oldukça büyük bir müze. Açılışını ünlü Rus ressam Igor Savitsky'nin yaptığı müzenin en kapsamlı koleksiyonu, sanatçının eserlerinden oluşan bölüm olarak da biliniyor.

Registan Meydanı

Orta Asya Türk mimarisinin ender örneklerinden biri olan Registan Meydanı, Semerkant merkezindeki en önemli meydanlardan biridir. Bir zamanlar şehrin merkezi olan meydan, üç ruhban okuluna ev sahipliği yapar ve şehrin en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinden biridir.

Kukeldash Medresesi

1570 yılında inşa edilen Kukeldaş Medresesi, Taşkent'in ünlü semti Su Pazarı'nın hemen yanında, şehrin en önemli ve en değerli yapılarından biridir. 19. yüzyıla kadar şehirdeki hemen hemen tüm medreseler Kokand Hanları'nın kalesi olarak hizmet vermiş, insanların idam edildiği ve birçok işkencelerin yaşandığı yerler olmuştur. Büyük bir bölümü restore edilen medrese, bugün öğrenci yetiştirmek, cuma namazını cemaatle paylaşmak gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Emir Timur Müzesi

Özbekistan'ın başkenti Taşkent şehrinde bulunan Emir Temur Müzesi, 1996 yılından beri faaliyet gösteren şehrin oldukça değerli müzelerinden biridir. 5.000'den fazla eserin yer aldığı müzede, Emir Timur'un iktidara gelişinden başlayarak, dönemin diplomasi, ticaret, peyzaj, bilim ve aynı zamanda da eğitim alanındaki tüm gelişmeleri ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Kategoriler: Seyahat Rehberi